Vores blog

Sådan stopper du spam på computeren og slipper for de irriterende mails

Spam er et stort problem for mange af os. Den ene trælse mail efter den anden dukker op, med det første alt for gode tilbud efter det andet om, at du har vundet et gavekort eller har en rig onkel, du aldrig har hørt om, som har gjort dig til sin eneste arving. Flere sider er dog begyndt at gå forrest i kampen imod spam og her er Kondition.dk en af dem. Du er altså ikke alene i kampen og der er flere gode råd til, hvordan du kan slippe for de trælse spammails om solbriller eller en billig tur til Vegas.

3 gode råd til at slippe af med spam mails

Det første råd kan virke rimelig åbentlyst, men ligesom med så meget andet på internettet er vi blevet en smule skødesløse med, hvem vi giver vores email adresse til. Dette er dog en dårlig ide, hvis du vil undgå spam mails. Hold derfor din email for dig selv, så vidt som muligt, da spammere ikke kan spamme dig, hvis de ikke har din email adresse. 

Det andet råd er noget mindre kendt, men lige så vigtigt. Det kan nemlig være fristende at trykke på 'unsubscribe' linket men ved at trykke på det, fortæller du faktisk den, der spammer dig med mails, at din mail stadig er aktiv og derfor værd at sende flere mails til. Det samme gør sig gældende med andre links i mailen og du er derfor bedre stillet ved bare at trykke på slet knappen, så mailen ryger hen hvor den hører til. Nemlig papirkurven. 

Det sidste gode råd er at få dig et godt spamprogram. Der er flere der ude og mange tek sider har gode anbefalinger. 

En ekstra ting at være opmærksom på

Nu har du fået gode råd til, hvordan du undgår mere spam på computeren, men lidt opmærksomhed på nettet vil også gøre dig godt, hvis du er træt af at reklamer i mailboksen. Du bør være opmærksom på forskellen mellem lovlig markedsføring og spam. Mange af reklamerne har du nemlig tit selv sagt ja til. Det samtykke kan også nemt deles videre med andre virksomheder og det er typisk her, at reklamer du ikke har sagt ja til, kan dukke op.